Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Nieuwe BE combinatie voor Burggraaff

 | Nieuwe BE combinatie voor Burggraaff

BODEGRAVEN  Burggraaff melkwinning B.V. heeft een be combinatie in gebruik genomen,een Renault Master met een 2 assige streamer oplegger


Het bedrijf is opgericht rond 1900 door Adrianus Burggraaff, die in het dagelijkse leven aangesproken werd met Janus

Is zijn loopbaan begonnen met het verkopen van koptouwen, schoppen, rieken en met wat er toen der tijd werd gebruikt aan hand gereedschap op de boerderij.
Om zijn assortiment aan goederen aan de klanten te tonen vestigde hij zijn winkel in de kerkstraat te Bodegraven.

Men kon hier een keuze maken uit het ruime assortiment wat hij hier verkocht. Veel werd wegens ruimte gebrek ook gewoon buiten uitgestald, wat voor toen heel gewoon was.
Voor de grotere goederen, machines was er geen eigen vervoer en werd er naar een alternatief gezocht.
Het reclame maken was hem niet vreemd en zo werd er een afspraak gemaakt met het transportbedrijf J.Brewel uit Mijdrecht.
Deze was verzekerd van het wekelijkse transport voor Janus Burggraaff en liet daarom een gedeelte van zijn vrachtwagen voorzien van een reclameschildering van A.Burggraaff Gz
Voor de oorlog was al door de firma Burggraaff in 1928 de eerste melkmachine verkocht. Dit was een Westfalia machine.

Deze machine werd verkocht door de inmiddels aangetreden mede firmant G.C.Burggraaff. Deze zette samen met zijn broer B.Burggraaff na de oorlog (via Marshall-plan hulp) het bedrijf van vader voort. Zij begonnen toen met de verkoop van de Surge melkmachine, dit is later de surge-melotte geworden.
De melkmachines in Nederland groeiden in komende jaren fors in aantallen en zo ook ging het bedrijf de nodige veranderingen zoals hieronder met foto's getoond tegemoet:
De fietsen moesten verruild worden voor auto's om aan de grote vraag van melkmachines te kunnen voldoen.
De winkel werd naar het achterliggende voorplein verhuist en er werd een werkplaats gebouwd voor het opslaan van de leidingmaterialen die toen nodig waren voor de fabricage van vacuüm-/ en melkleidingen. Het winkelgebeuren werd uitgebreid tot een ijzerwaren en gereedschappen winkel.

In het winkelgedeelte werd ook een ruimte voor een kantoor gemaakt. Er werden meerdere orders verwerkt wat ook resulteerde in meer administratief werk.

Ook was het in deze tijd, begin jaren '60 dat er twee zonen van G.C.Burggraaff , Aart en Addy hun intrede deden in het bedrijf. Samen werd er door de vier heren Burggraaff met ook inmiddels een aantal personeelsleden gewerkt aan een gezond bedrijf die bij vele veehouders melkmachines monteerden en onderhoud c.q. reparaties verrichten.

De Surge-Melotte organisatie werd in begin jaren 70 gesplits en de firma Burggraaff ging verder met het merk Melotte.
In de eind jaren zeventig werd het merk Melotte overgenomen door Gascoigne en ontstond het merk Gascoigne-Melotte.
De firma Burggraaff heeft dit merk maar een kort aantal jaren verkocht.
Er werd een andere richting gekozen, het type wat meer gebaseerd was op grotere machines, n.l. SURGE.

In de omvang van het Burggraaff bedrijf waren inmiddels ook de nodige veranderingen aan de orde gekomen. Zo was eind jaren zeventig de heer Aart Burggraaff uitgetreden en kwam in de begin jaren tachtig André Burggraaff, zoon van B.Burggraaff erbij.
Halverwege de jaren tachtig traden de mede grondleggers van het bedrijf de heer G.C. en B. Burggraaff uit het bedrijf.
Voor vele werd deze verandering niet zo snel opgemerkt omdat beide heren nog diverse jaren actief bleven binnen het bedrijf.
Het bedrijf had ook een weer gedaante wisseling ondergaan wat elk groeiend bedrijf ondergaat. Op de foto's hiernaast wordt getoond hoe het bedrijf er in de jaren tachtig uit zag. De ijzerwarenwinkel werd omgebouwd tot bouwmarkt.
In het jaar 2001 ging het bedrijf het hart van het dorp verlaten en nam zijn intrek op een voormalige boerderij aan de dammekant te Bodegraven.
Dit gold alleen voor de melkmachine afdeling. De firma Burggraaff werd gesplits in een Bouwmarkt en in een Burggraaff Melkwinning b.v. waar toen ook in dat jaar Dirk Burggraaff zoon van Addy Burggraaff zijn intrede nam in het bedrijf.

www.burggraaff.nl

terug naar nieuws

Categorie WebsiteDatum 06/12/2012

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2022 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.